keesadilla’s op de bbq

Ingredienten:

- 8 tortilla’s
- 80 ml zure room
- 150 g geraspte kees
- 200 g zwarte bonen
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- ½ theelepel gemalen komijnzaad
- ¼ theelepel cayennepeper
- ½ rode chilipeper
(de zaadjes verwijderd)
- ½ bosje koriander
- sap van limoen
- ½ rode ui
- 3 bosuien
- 5 tomaten
- 1 teen knoflook
- 1 avocado
- ½ bosje koriander
- 1 eetlepel rode wijnazijn

Voedingswaarden:

Energie: 404 kcal
Eiwit: 24 g
Koolhydraten: 16 g
Vet totaal: 31 g
Waarvan verzadigd: 8 g
Natrium: 538 mg
Kalium: 834 mg
Fosfor: 494 mg
Vezels: 9 g


In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Doe voor de zwarte bonenpasta de bonen, korianderzaad, komijnzaad, cayennepeper, chilipeper, koriander en limoen in een kom en pureer fijn.
Snij voor de salsa de ui in halve ringen, avocado en tomaten in stukjes en bosui in ringen. Meng alle ingrediënten van de salsa met rode wijnazijn
in een kom. Laat de salsa een paar minuten staan. Zorg dat de bbq of grillpan warm is.
Besmeer de tortilla met zwarte bonenpasta en doe er een eetlepel zure room op. Bestrooi de tortilla met kees en schep de salsa er dan in het
midden op. Zorg ervoor dat de salsa aan één kant van de tortilla ligt. Vouw de tortilla dicht en druk hem voorzichtig aan.
De tortilla’s ongeveer 2-3 minuutjes aan beide kanten grillen.