keesfondue

Ingredienten:

- 500 g kees , geraspt
- 250 ml droge witte wijn
- 1 teen knoflook
- 200 g broccoli
- 250 g champignons
- 400 g cherrytomaten
- 2 paprika’s
- 250 g druiven
- nootmuskaat en peper

Voedingswaarden:

Energie: 655 kcal
Vet totaal: 40 g
- waarvan verzadigd: 13 g
Koolhydraten: 20 g
- waarvan suikers: 16 g
Vezels: 6 g
Eiwit: 44 g
Natrium: 862 mg
Zout: 3 g


In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Was en snij de groenten en verdeel ze over schaaltjes. Blancheer de broccoli zo’n twee minuten in kokend water en spoel ze daarna koud.
Wrijf een pan in met het teentje knoflook. Giet al roerend de wijn in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg al roerend kees geleidelijk toe. Roer totdat kees gesmolten is. Maak van maïzena en water een papje en voeg dit bij de kees fondue.
Laat het geheel nog 2 minuten sudderen, het mag niet aan de kook komen. Voeg naar smaak nootmuskaat en peper toe. Giet de fondue in een voorverwarmde fonduepan en serveer direct.