Pastasalade met tonijn en kees

Ingredienten:

- 100 g kees (blokjes of rasp)
- 250 g volkoren pasta
- 200 g tonijn (op water)
- 1 komkommer
- 250 g cherry tomaten
- 75 g rucola
- 3 stengels lente-ui
- 1 handje basilicum
- 10 olijven
- 50 g gedroogde tomaten
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 1 eetlepel light mayonaise
- 5 g citroensap

Voedingswaarden:

Energie: 471 kcal
Vet totaal: 13 g
- waarvan verzadigd: 4 g
Koolhydraten: 46 g
- waarvan suikers 1 g
Vezels: 11 g
Eiwit: 32 g
Natrium: 685 mg
Zout: 2 g


In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Spoel de pasta na het koken af met koud water.
Snij intussen de komkommer, tomaten, olijven en gedroogde tomaten in stukjes. Hak de lente-ui en de basilicum fijn.
Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise en citroen met elkaar. Giet de blikjes tonijn af en was de rucola.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng de dressing er doorheen. Voeg naar smaak wat peper en weinig zout toe.