Salade met kees en dadels

Ingredienten:

- zakje gemengde sla
- 100 g dadels
- 200 g blokjes kees gerijpt
- ½ komkommer
- 50 g amandel- of pecannoten
- ½ rode ui
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ eetlepel citroensap
- verse koriander en/of munt

Voedingswaarden:

Energie: 405 kcal
Vet totaal: 25 g
- waarvan verzadigd: 6 g
Koolhydraten: 20 g
- waarvan suikers: 19 g
Vezels: 4 g
Eiwit: 21 g
Natrium: 354 mg
Zout: 1 g


In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Bereidingswijze:

Rooster de amandelen in een pan tot ze mooi goudbruin zijn, was de sla.
Snijd de dadels en komkommer in stukjes en de rode ui in halve of kwart ringen. Meng voor de dressing de yoghurt, olijfolie en citroensap en voeg naar smaak peper en weinig zout toe.
Schik de sla op vier borden, verdeel de kees en de overige ingrediënten hierover en giet de dressing er voorzichtig overheen. Strooi als laatste verse munt en/of koriander eroverheen.