Ingrediënten & voedingswaarden

Wij van Keesmakers geloven dat gezond en lekker eten hand in hand gaan. Wij maken kees van gezonde plantaardige oliën en de lekkerste melk van Nederlandse koeien. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat kees 50% minder verzadigd vet* bevat. Daarom is kees goed voor je cholesterol. *vergeleken met een 48+ kaas van dezelfde leeftijd.

De ingrediënten van kees:
Magere koemelk, plantaardige oliën (zonnebloempit, raapzaad, palm, sheanoot, suikerriet), zout, zuursel, vegetarisch stremsel, conserveermiddel (natriumnitraat) en kleurstof (carotenen).

Welk vetmengsel gebruiken wij?
Het voor kees speciaal bereide vetmengsel is 100% plantaardig. Tijdens de rijping wordt de smaakontwikkeling niet beïnvloed door dit plantaardige vetmengsel. Het vetmengsel is non-trans en niet gehydrogeneerd (gehard). De hoofdbestanddelen van het mengsel zijn onder andere zonnebloemolie en raapzaadolie.

Hoe zit het met het kaliumgehalte in kees?
In kees compenseren wij het verlaagde natriumgehalte niet met kalium.

Is kees lactosevrij?
Ja, kees is lactosevrij. Tijdens de rijping van kees zetten melkzuurbacteriën de lactose uit de melk om in melkzuren. Het restpercentage lactose is bijna te verwaarlozen, op iedere 100 gram bedraagt de hoeveelheid minder dan 0,01 gram. Hierdoor kunnen ook ‘lactose-intoleranten’ kees gerijpt en extra gerijpt met een gerust hart eten.

Ingrediënten & voedingswaarden

kees gerijpt* kees extra gerijpt*
Energie (kcal) 396 403
Eiwitten (g) 27 29
Koolhydraten (g) 0 0
Waarvan suikers (g) 0 0
Vet (g) 32 33
Waarvan verzadigd (g) 9,6 9,9
Waarvan onverzadigd (g) 22,4 21,7
Voedingsvezels (g) 0 0
Natrium (mg) 560 600
Zout (g) 1,4 1,5
Calcium (mg) 1050 1160

* per 100 gram